Οινοποιία Τετράμυθος

8ο χλμ. Πούντας-Καλαβρύτων – 250 03, Άνω Διακοπτό, Αχαΐα
26910 97500
www.tetramythoswines.com
info@tetramythoswines.com

Η γνωριμία των δύο αδερφών, Αρίστου και Στάθη Σπανού, με τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο πίσω στο 1999, αποτέλεσε τη βάση ενός κοινού εγχειρήματος για την παραγωγή κρασιών ποιότητας, που θα αντανακλούσαν το δυναμισμό της περιοχής προέλευσής τους, την ιστορική για την αμπελοκαλλιέργεια ορεινή Αιγιάλεια, στις πλαγιές του όρους Χελμού. Έτσι το 2004 ολοκληρώνεται η κατασκευή του επισκέψιμου οινοποιείου στην περιοχή του Άνω Διακοπτού και παράγονται οι πρώτες φιάλες από τους ήδη υπάρχοντες οικογενειακούς αμπελώνες. Οι βιολογικοί αμπελώνες του οινοποιείου (340 στρεμμάτων), ιδιόκτητοι αλλά και των συνεργαζόμενων αμπελουργών, βρίσκονται σε ένα υψομετρικό εύρος 600-1050 μέτρων, στην περιοχή της ορεινής Αιγιάλειας, μια περιοχή με συνεχή οινική ιστορία από τους αρχαίους χρόνους. . Το οινοποιείο αποτελεί ένα σύγχρονο και εναρμονισμένο κτίριο στο τριγύρω περιβάλλον, με άποψη και ποικίλες δυνατότητες, κάποιες εξ αυτών αμιγώς οινοτουριστικές (ξενώνας, υποδομές εστίασης, εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι εκδηλώσεων κ.ά.). Το οινοποιείο έχει συνδέσει το όνομα του με βιολογικώς πιστοποιημένα, ποιοτικά κρασιά, κάποια εκ των οποίων οινοποιημένα σε αμφορείς, κάποια αφιλτράριστα, ήπιας οινολογικής παρέμβασης στο σύνολό τους, με χρήση γηγενών μόνο ζυμών και χαμηλές προσθήκες θειώδους.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το οινοποιείο αλλά και η αμπελουργική παράδοση της περιοχής παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τον οινόφιλο αλλά για κάθε επισκέπτη. Αξίζει να αναφερθεί η ποικιλομορφία εδαφών, το πλήθος ποταμών της Αιγιαλείας, τα διαφορετικά οροπέδια και οι απότομες πλαγιές, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό γεωλογικό ανάγλυφο στις πιο ορεινές και ψυχρές αμπελουργικές ζώνες της χώρας.
Ωράριο  Το οινοποιείο Τετράμυθος είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, 09:00-16:00 τις καθημερινές και 10:00-16:00 το Σαββατοκύριακο
Ξενάγηση  Οινοποιείο, κελάρι & χώρος γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  30 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν (στην περίπτωση γκρουπ, υπάρχει χρέωση ανά άτομο, κατόπιν συνεννόησης πάντα και αναλόγως των απαιτήσεων).
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 50 και περισσότερα άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  4-8
Wine shop  Ο Τετράμυθος διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 15% στις τιμές αγοράς), στο οποίο διατίθενται και αξεσουάρ κρασιού.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Αριθμός ετικετών 11
Βιολογική καλλιέργεια  Ναι
Οίνοι ΠΟΠ  ΠΟΠ Πάτρα
Ετήσια παραγωγή  200.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Ξενώνας Ναι
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.