Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Βελιές Μονεμβασιάς – 230 70, Λακωνία
27320 53096
www.malvasiawines.gr
info@malvasiawines.gr

H Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε το 1997 στην ομώνυμη περιοχή. Εκεί που το επίσης ομώνυμο λευκό γλυκό κρασί της έγινε το πιο ονομαστό κρασί σχεδόν όλου του κόσμου του ύστερου Μεσαίωνα (12ος αιώνας) και για πέντε περίπου αιώνες, του Μαλβαζία οίνου (Malvasia=Μονεμβασιά στα Φράγκικα). Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς πρωταγωνίστησε σε μια μακρά διαδικασία για τη διεθνή αναγνώριση της Γεωγραφικής Ένδειξης αυτού του οίνου και στη σύγχρονη εποχή ως ελληνική, κάτι που επετεύχθη. Έτσι, από το 2009 ο οίνος ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia είναι γεγονός (το 2013 βγήκε στην αγορά το πρώτο κρασί ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς).
Κατά τα άλλα, ο περίπου 300 στρέμματα ιδιόκτητος αμπελώνας της οινοποιίας είναι φυτεμένος με γηγενείς ποικιλίες, σε μία περιοχή με ενδιαφέρον ανάγλυφο, ποικιλομορφία εδάφους και υπεδάφους, πολλούς ανέμους και γειτνίαση με θάλασσα. Παράγοντες δηλαδή που ευνοούν το σταφύλι της Οινοποιητική Μονεμβασιάς για την παραγωγή οίνων που, δικαίως, σαρώνουν διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί οι άνθρωποι στην Οινοποιητική Μονεμβασιάς είναι αφενός πολύ φιλόξενοι και αφετέρου αφιερωμένοι στο αμπέλι και στο κρασί, με κορωνίδα το καμάρι τους, τον οίνο ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia. Είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός ενός οινοτουρίστα που θέλει να ταξιδέψει στο χρόνο, με όχημα ίσως το πλέον ιστορικό κρασί που φτιάχτηκε ποτέ… τον Μαλβαζία οίνο. Γιατί, επίσης, η Οινοποιητική Μονεμβασιάς βρίσκεται σε προνομιακό σημείο, κοντά στο υπέροχο ομώνυμο κάστρο και άλλα φυσικά και μη αξιοθέατα της λακωνικής γης.
Ωράριο  Το οινοποιείο της Οινοποιητική Μονεμβασιάς είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, 10:00-16:30, εκτός Κυριακών.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  30-40 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας της Οινοποιητική Μονεμβασιάς είναι πλήρως και άψογα εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από 50 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  5-10, συνοδεία τοπικών τυριών και ψωμιού.
Wine shop  Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση 30% στις τιμές της αγοράς), στο οποίο πουλά και κρασιά εκτός αγοράς. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά και αποστολή τους σε Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις σε εξωτερικό.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Green practices  Ναι
Αριθμός ετικετών 17
Οίνοι ΠΟΠ  Μονεμβασία-Malvasia
Ετήσια παραγωγή  300.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο οινοποιείο της Οινοποιητική Μονεμβασιάς ο χώρος υποδοχής παιδιών είναι υπό διαμόρφωση.
Ξενώνας  Ναι
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π. 2020