Κτήμα Τσέλεπου

14ο χλμ. Τρίπολης – Καστρίου, 220 12, Ρίζες Αρκαδίας
2710 544440
www.tselepos.gr
info@tselepos.gr

Το Κτήμα Τσέλεπου ιδρύθηκε το 1989, από τον οινολόγο Γιάννη Τσέλεπο, ο οποίος αφού μελέτησε επί δεκαετία τον αρκαδικό αμπελώνα, επέλεξε για την εγκατάστασή του οινοποιείου του τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα. Το Κτήμα Τσέλεπου διαθέτει 450 στρέμματα αμπελώνες σε υψόμετρο 750μ. στο οροπέδιο της Μαντινείας, όπου εκτός από το μοσχοφίλερο (ΠΟΠ Μαντίνεια), καλλιεργεί και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου.
Ιδίων συμφερόντων με το Κτήμα Τσέλεπου είναι και άλλα δύο οινοποιεία. Το Κτήμα Δρυόπη στο Κούτσι Νεμέας σε υψόμετρο 380μ. ιδρύθηκε το 2003, καλλιεργεί αποκλειστικά Αγιωργίτικο σε ιδιόκτητο αμπελώνα 100 στρεμμάτων και η Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπος στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με την ομώνυμη οικογένεια, με ιδιόκτητο αμπελώνα 120 στρεμμάτων.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Τσέλεπου είναι «φυτεμένο» μέσα στα αμπέλια της Μαντινείας, έχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξαιρετικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή κρασιών υψηλού επιπέδου καθώς και για την παραγωγή αφρωδών οίνων με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Το Κτήμα Τσέλεπου έχει σχεδιαστεί αρχιτεκτονικά με βάση τα παραδοσιακά βιομηχανικά κτίσματα του 19ου αιώνα στην Πελοπόννησο όπως οι παλιές σταφιδαποθήκες. Στο Κτήμα Τσέλεπου μπορείτε να απολαύσετε έναν υπέροχο περίπατο ανάμεσα στους αμπελώνες με ξεναγούς τους ανθρώπους του κτήματος, να επισκεφτείτε το μοναδικό ανακαινισμένο νερόμυλο της προεπαναστατικής περιόδου και το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγ. Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, με την εξαιρετική θέα στο οροπέδιο της Μαντινείας.
Ωράριο  Το Κτήμα Τσέλεπου είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, μόνο κατόπιν συνεννόησης και εκτός Κυριακών, Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 16:00 και Σάββατα 09:00 – 15:00.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, χώρο γευσιγνωσίας, κελάρι.
Διάρκεια ξενάγησης  90-120 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική
Κόστος ξενάγησης Κατόπιν συνεννόησης
Χώρος γευσιγνωσίας  Το Κτήμα Τσέλεπου έχει πλήρως εξοπλισμένο χώρο γευσιγνωσίας, που μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 20 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  8-15, συνοδεία κριτσινιών ή κατόπιν συνεννόησης.  
Wine shop  Το Κτήμα Τσέλεπου διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (πουλά με έκπτωση περίπου 20-30% στις τιμές αγοράς). Προβλέπεται αποστολή των κρασιών του εντός Ελλάδας.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι 
Αριθμός ετικετών 13 
Οίνοι ΠΟΠ  Μαντινεία, Νεμέα
Ετήσια παραγωγή  500.000 φιάλες 
Πάρκινγκ  Ναι 
Free WiFi Ναι

tselepos-gallery-01
tselepos-gallery-02
tselepos-gallery-03
tselepos-gallery-05
tselepos-gallery-06
tselepos-gallery-07
tselepos-gallery-08


Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.