Κτήμα Σταυρόπουλου

Παλαιοχώρι – 272 00, Ηλεία
26230 32161
www.ktimastavropoulos.com
info@ktimastavropoulos.com

Το Κτήμα Σταυρόπουλου έχει ιδιαίτερες ανησυχίες όσον αφορά το περιβάλλον, αλλά και την παραγωγή σταφυλιού. Έτσι, καλλιεργεί βιολογικά και κάθε αμπέλι του, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του, είναι αφιερωμένο σε συγκεκριμένες ποικιλίες. Το οινοποιείο στο Κτήμα Σταυρόπουλου είναι σύγχρονο, εγκαινιάσθηκε το 2000 και το βοηθητικό κτήριό του φιλοξενεί στη στέγη του φωτοβολταϊκό σύστημα. Είναι δε πιστοποιημένο για την παραγωγή κρασιού από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και λειτουργεί σε τρία επίπεδα.
Το Κτήμα Σταυρόπουλου καλλιεργεί λίγες ποικιλίες αμπέλου και παράγει λίγους κωδικούς κρασιών, μόνο από σταφύλι ιδιόκτητων αμπελώνων, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, σεβόμενο παράδοση και φυσικό προϊόν.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Σταυρόπουλου είναι πολύ βολικός οινοτουριστικός προορισμός για όποιον αναζητά μικρό και οικογενειακό οινοποιείο, με περιβαλλοντικές ανησυχίες, αφού γειτνιάζει με τη θάλασσα. Αυτό όχι μόνο ευνοεί τα αμπέλια του, αλλά δίνει στον οινοτουρίστα την ευκαιρία να επισκεφθεί μερικές από τις καλύτερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το Κτήμα Σταυρόπουλου γειτνιάζει επίσης με διεθνώς αναγνωρισμένους υδροβιότοπους, ενώ είναι πολύ κοντά και στην Αρχαία Ολυμπία.
Ωράριο  Το Κτήμα Σταυρόπουλου είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, καθημερινά, 08:30-15:00, εκτός Κυριακών.
Ξενάγηση  Σε οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  45 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Σταυρόπουλου είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 20 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  5
Wine shop  Το Κτήμα Σταυρόπουλου δεν διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών, αλλά πουλά κρασιά από το οινοποιείο (με έκπτωση 30% στις τιμές της αγοράς), στο οποίο πουλά και κρασιά εκτός αγοράς, καθώς και πετιμέζι από σταφύλι και από ρόδι. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά.
e-Shop Ναι
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Αριθμός ετικετών 5
Βιολογική καλλιέργεια Ναι
Green practices Ναι
Ετήσια παραγωγή  15.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Το Κτήμα Σταυρόπουλου έχει ειδικό χώρο υποδοχής και απασχόλησης παιδιών, στα οποία προσφέρει χυμό.
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.