Κτήμα Σπυρόπουλος

15ο χλμ. Τρίπολης-Αρτεμισίου – 221 00, Αρχ. Μαντινεία Αρκαδίας
693 600 3101
https://ktimaspiropoulos.com
info@ktimaspiropoulos.com

Το οικογενειακό Κτήμα Σπυρόπουλος κρατάει από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα (1860), όντας ένα από τα πιο ιστορικά της Πελοποννήσου, πάντα εκεί, στα αρχαία χώματα της Μαντινείας. Το Κτήμα Σπυρόπουλος έχει ιδιόκτητους αμπελώνες στην καρδιά της Πελοποννήσου, στο οροπέδιο της Αρχαίας Μαντινείας, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Άλλοι αμπελώνες, καθώς και δεύτερο οινοποιείο έχει και στην Αρχαία Νεμέα, μία εξίσου ιστορική για το κρασί περιοχή της Πελοποννήσου. Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου καλλιεργούνται με βιολογική μέθοδο και αυστηρές πιστοποιήσεις στα περισσότερα από 500 στρέμματα της οικογένειας. Ο στόχος είναι η παραγωγή της καλύτερης δυνατής πρώτης ύλης, για την παραγωγή των κρασιών του κτήματος, αλλά και η μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος και των εκάστοτε οικοσυστημάτων.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί μια επίσκεψη στο Κτήμα Σπυρόπουλος είναι συνώνυμη με την επίσκεψη στον αμπελότοπο της Μαντινείας, τόσο από πλευράς θέσης (στα 800μ από την Αρχ. Μαντινεία, το θέατρο και την αγορά της και από την ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, παράξενο αξιοθέατο της περιοχής), όσο και οινικής ιστορίας, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά, αν όχι το παλαιότερο, κτήμα της περιοχής. Για την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οινοποιείου (πετρόκτιστος Πύργος) και για την ξενάγηση στο Κτήμα Σπυρόπουλος, που προσεγγίζει με φροντίδα και σεβασμό, εκτός από το κρασί, την περιοχή και την ιστορία της, τα τοπικά προϊόντα κ.λπ.
Ωράριο  Aνοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, Τρίτη έως και Σάββατο, 09:00-15:00.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  20-40 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης 12,50 € ανά άτομο
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Σπυρόπουλος είναι πλήρως και άψογα εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 50 και περισσότερα άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  5, συνοδεία τοπικών τυριών, αλλαντικών και ψωμιού και κράκερς
Wine shop  Το Κτήμα Σπυρόπουλος διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 20% στις τιμές αγοράς), στο οποίο πουλά και κρασιά εκτός αγοράς, καθώς ξύδι και αποστάγματα. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Αριθμός ετικετών 10
Βιολογική καλλιέργεια Ναι
Green practices Ναι
Οίνοι ΠΟΠ  ΠΟΠ Μαντινεία, ΠΟΠ Νεμέα, ΠΟΠ Μαντινεία Αφρώδες
Ετήσια παραγωγή  400.000 – 500.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

spyropoulos-01
spyropoulos-02
spyropoulos-03
spyropoulos-04
spyropoulos-05
spyropoulos-06
spyropoulos-18

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.