Κτήμα Σκούρα

10ο χλμ. Άργους-Στέρνας – 212 00, Μαλανδρένι  Αργολίδας
27510 23688
www.skouras.gr
info@skouras.gr

Ο Γιώργος Σκούρας, με καταγωγή από το Άργος, αφού σπούδασε οινολογία στη Γαλλία και εργάστηκε σε οινοποιεία τόσο εκεί, όσο και σε Ιταλία και Ελλάδα, ξεκίνησε τη δική του οινοποιητική μονάδα, το Κτήμα Σκούρα, αρχικά στο Γυμνό Νεμέας (όλα αυτά τη δεκαετία του 1980). Το 2004 έφτιαξε το σημερινό οινοποιείο του, στο χωριό Μαλανδρένι, βορειοδυτικά του Άργους και πάλι εντός ζώνης οίνων ΠΟΠ Νεμέα.

Αν και εξοπλισμένο στην αιχμή της τεχνολογίας, για την παραγωγή κρασιού στο Κτήμα Σκούρα γίνονται οι λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις, τόσο κατά την αμπελοκαλλιέργεια, όσο και την οινοποίηση. Εξωτερικά, το Κτήμα Σκούρα έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που παραπέμπει σε παραδοσιακό γαλλικό οινοποιείο (πύργο), ενώ εσωτερικά είναι μοντέρνο και αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα οινοτουριστικά οινοποιεία της Ελλάδας.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Σκούρα είναι από τα οινοποιεία της Ελλάδας που έχουν επενδύσει τα πιο πολλά στην επισκεψιμότητα, με χώρους υψηλής αισθητικής, ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες. Στους χώρους του η παραγωγική διαδικασία, από την υποδοχή σταφυλιών μέχρι το κελάρι παλαίωσης και τις αποθήκες απεικονίζεται άμεσα και γίνεται βίωμα στον επισκέπτη. Κυρίως, όμως, οι επισκέπτες του θα ξεναγηθούν και θα απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία επίσκεψης σε οινοποιείο, με οδηγούς κοσμοπολίτες λάτρεις του κρασι ού και ταλαντούχους στην επικοινωνία, που κάνουν την επίσκεψη στο Κτήμα Σκούρα απολαυστική και αξέχαστη.
Ωράριο  Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 και Σάββατο 10:30-18:00.
Ξενάγηση  Σε οινοποιείο, κελάρι (χωρητικότητας 1.000 βαρελιών), χώρο γευσιγνωσίας, με χρήση οπτικοακουστικών μέσων.
Διάρκεια ξενάγησης  40 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική.
Κόστος ξενάγησης 9 € ανά άτομο
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Σκούρα είναι πλήρως και άψογα εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 100 και περισσότερα άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  4, συνοδεία τοπικού τυριού και ψωμιού.
Wine shop  Το Κτήμα Σκούρα διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 15% στις τιμές αγοράς), στο οποίο πουλά και κρασιά εκτός αγοράς, αξεσουάρ και βιβλία κρασιού. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες και αποστολή των κρασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Αριθμός ετικετών 17
Οίνοι ΠΟΠ  Νεμέα
Ετήσια παραγωγή  800.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο Κτήμα Σκούρα προβλέπεται κέρασμα για παιδιά, αλλά δεν υπάρχει ειδικός χώρος απασχόλησής τους κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

skoura-05
skoura-06
skoura-07
skoura-08
skoura-09
skoura-10
skoura-11
skoura-12
skoura-13
skoura-14
skoura-15
skoura-33

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.