Κτήμα Παλυβού

Αρχαία Νεμέα – 205 00, Κορινθία
27460 24190
www.palivos.gr
info@palivos.gr

Οι αμπελοοινικές αναμνήσεις της οικογένειας πάνε πολύ πίσω στο χρόνο και ζωγραφίζουν αχνά ένα παλιό αγρόκτημα και πολλά αμπέλια γύρω του. Μαρτυρούν μια ιστορία και μια παράδοση χρόνων που κανείς στην οικογένεια δεν θυμάται πότε φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι και πάνω από όλα αυτά η περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου η αμπελοκαλλιέργεια συνεχίζεται χωρίς διακοπή για 3.500 χρόνια.

Στη δεύτερη δεκαετία του 21ο αιώνα το Κτήμα Παλυβού άλλαξε γενιά, όταν οι δύο δυναμικές κόρες του Γιώργου Παλυβού μεγάλωσαν αρκετά, ώστε μετά από τις ανάλογες σπουδές να μπουν πια δυναμικά σε όλα τα στάδια της επιχείρησης.

Σε έναν τόπο έκτασης 25.000 στρεμμάτων, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως το Μπορντό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την σημαντικότερη ίσως Ελληνική ερυθρή ποικιλία το Αγιωργήτικο βρίσκεται το Κτήμα Παλυβού που από το 1995 ξεκίνησε τη νέα του, άκρως δυναμική εποχή, αντικαθιστώντας το παλιό παραδοσιακό οικογενειακό πατητήρι με ένα σύγχρονο οινοποιείο με τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση ιδιόκτητο αμπελώνα που αγγίζει τα 400 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγο με Αγιωργήτικο, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και με Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Chardonnay.

To Κτήμα Παλυβού, το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο στην Αρχαία Νεμέα που ο αριθμός των επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο αγγίζει τους 20.000, υπόσχεται να σας μυήσει με τον καλύτερο τρόπο στην διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα Νεμέα ακολουθώντας μια διαδρομή που περνάει μέσα από το αμπελώνα, εκεί όπου όλα ξεκινούν, συνεχίζει στο οινοποιείο και εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης τους κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Παλυβού είναι από τα πιο φιλόξενα και «ζεστά» ελληνικά οινοποιεία. Ένας χώρος του κρασιού που επιβεβαιώνεται στην πράξη η πασίγνωστη ελληνική φιλοξενία και ο Ξένιος Δίας παίρνει σάρκα και οστά, προς τέρψη κάθε οινοτουρίστα (θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν τα νόστιμα γεύματα, για έως και 20 άτομα, που διατίθενται εδώ, ανάμεσα σε άλλα και με φαγητά της συζύγου του οινοποιού). Επίσης, όμως, γιατί το Κτήμα Παλυβού απέχει μόνο 800 μέτρα από τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, ενώ διαθέτει πετρόκτιστο εκκλησάκι ανάμεσα στους αμπελώνες, γωνιά με παραδοσιακά αντικείμενα και παλιά αγροτικά εργαλεία (στροφιλιά, αλέτρι), αίθουσα υποδοχής στο κελάρι του κ.ά.
Ωράριο  Aνοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο:
Οκτώβριο με Μάρτιο, Δευτέρα – Κυριακή 09:00 – 17:00
Απρίλιο με Σεπτέμβριο, Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 18:00
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  60-90 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν για τους Έλληνες, κατόπιν συνεννόησης για τους ξένους.
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στους Κτήμα Παλυβού είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 50 και περισσότερα άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  Έως 11, συνοδεία αλλαντικών, τυριών και ψωμιού.
Wine shop  Το Κτήμα Παλυβού διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (όπου γίνεται έκπτωση σε σχέση με τις τιμές αγοράς), στο οποίο πωλούνται επίσης παραδοσιακά ζυμαρικά, βιολογικά ξύδια τοπικής παραγωγής, μέλι οικογενειακής παραγωγής, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, τσίπουρο και ούζο, αξεσουάρ κρασιού, ταχίνι, λάδι και αρωματικά βότανα. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Αριθμός ετικετών 12
Βιολογική καλλιέργεια  Ναι
Οίνοι ΠΟΠ  Νεμέα
Ετήσια παραγωγή  250.000 φιάλες 
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο Κτήμα Παλυβού υπάρχει παιδότοπος, ενώ προβλέπεται η παροχή χυμού κατά τη διάρκεια της γευστικής δοκιμής.
Πρόσβαση ΑμΕΑ  Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.