Κτήμα Ολύμπια Γη

Κοσκινάς – 270 65, Αρχ. Ολυμπία, Ηλεία
26240 23021
www.olympiagi.gr
info@olympiagi.gr

Το 1985, το Κτήμα Ολύμπια Γη αναβιώνει την εκμετάλλευση 15 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα με μοσχοφίλερο (περιοχή Κοσκινά, Αρχαία Ολυμπία), που κατείχε η ιδιοκτήτρια οικογένεια. Σήμερα, ο ιδιόκτητος αμπελώνας του φτάνει τα 100 στρέμματα, φυτεμένος με διεθνείς και γηγενείς ποικιλίες αμπέλου.
Το δύο κτηρίων οινοποιείο (για οινοποίηση και παλαίωση κρασιών αντίστοιχα, το δεύτερο πετρόκτιστο) στο Κτήμα Ολύμπια Γη περιβάλλεται από αμπελώνα, φέρει διάφορα πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας λειτουργίας και είναι λειτουργικά σχεδιασμένο ώστε να δέχεται επισκέπτες.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Ολύμπια Γη βρίσκεται σε όμορφο περιβάλλον, στην καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Κλαδέου, κομβικό σημείο επίσκεψης για πολλά φυσικά και όχι μόνο αξιοθέατα της περιοχής (ανάμεσά τους φυσικά και η Αρχαία Ολυμπία). Γιατί το Κτήμα Ολύμπια Γη διαθέτει ευχάριστο περιβάλλοντα χώρο, όμορφες εγκαταστάσεις και ένα ανακαινισμένο πηγάδι, όπου ο οινοτουρίστας μπορεί να χαρεί, εκτός από κρασιά, διάφορα τοπικά προϊόντα.
Ωράριο  Το Κτήμα Ολύμπια Γη είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών, 09:30-15:00, κατόπιν συνεννόησης (κατόπιν συνεννόησης μπορεί να κανονιστεί επίσκεψη και εντός Σαββατοκύριακων).
Ξενάγηση  Σε οινοποιείο, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  15-20 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική
Κόστος ξενάγησης 9 € για άτομα 14 χρόνων και άνω, 6 € για άτομα 4 έως 13 ετών.
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Ολύμπια Γη είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 50 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  4, συνοδεία πιάτου, ανά άτομο, που περιέχει κίτρινο τυρί, σαλάμι, ντομάτα, αγγούρι, φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο -σάλτσα ντομάτας – τυροκαφτερή, ελιές καθώς και μουστοκούλουρο (για τα παιδιά προσφέρεται το ίδιο σνακ με πορτοκαλάδα).
Wine shop  Το Κτήμα Ολύμπια Γη διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 10% στις τιμές αγοράς), στο οποίο πωλούνται και κρασιά εκτός αγοράς, καθώς και ελαιόλαδο, ελιές, πετιμέζι, σπιτικά γλυκά κουταλιού και μουστοκούλουρα. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες κρασιών και αποστολή των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Αριθμός ετικετών 5
Ετήσια παραγωγή  40.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο Κτήμα Ολύμπια Γη δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο για την υποδοχή παιδιών, αλλά διατίθεται πορτοκαλάδα και πιάτο-σνακ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης-γευστικής δοκιμής.
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.