Κτήμα Θεοδωρακάκου

17ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, Λακωνία
27310 36555
www.estatetheodorakakos.gr
info@estatetheodorakakos.gr

Το Κτήμα Θεοδωρακάκου βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνίας, κοντά στις καστροπολιτείες Μονεμβασιάς και Μυστρά και συνδέεται οικογενειακά με το αμπέλι και το κρασί της περιοχής από τις αρχές του 20ου αιώνα. Εστιάζει στη βιολογική καλλιέργεια των ιδιόκτητων αμπελώνων του (400 στρέμματα), οινοποιώντας σταφύλι μόνο από αυτούς και στις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κάποιες εξ αυτών σπάνιες, όπως το Μαυρούδι και η Κυδωνίτσα.
«Οι αιώνες απέδειξαν ότι το κρασί είναι ένας σύντροφος που ενώνει τους ανθρώπους, μεγεθύνει τη χαρά, κάνει αξέχαστη τη στιγμή και μαλακώνει τη καρδιά μας στις δύσκολες συγκυρίες. Εμείς, στο Κτήμα Θεοδωρακάκου περισσότερο παρά ποτέ νιώθουμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας», λένε οι άνθρωποι του Κτήματος, υπογράφοντας τα κρασιά τους με τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία τους.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Θεοδωρακάκου πιστεύει βαθειά στη σύνδεση του κρασιού με τον πολιτισμό και την τέχνη και φιλοξενεί εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις και συνέδρια, που στον εξωτερικό χώρο του εξυπηρετούν έως και 600 άτομα.Επίσης, για το διώροφο, πέτρινο Πύργο μανιάτικης αρχιτεκτονικής που ο επισκέπτης μπορεί να δει.
Ωράριο  Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 09:00-17:00, κατόπιν συνεννόησης.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, χώρο γευσιγνωσίας, οινοποιείο, κελάρι.
Διάρκεια ξενάγησης  60 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Θεοδωρακάκου είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από 50 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  3 κρασιά (για τη συνοδεία εδεσμάτων υπάρχει χρέωση, κατόπιν συνεννόησης).
Wine shop  Το Κτήμα Θεοδωρακάκου διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 20% στις τιμές αγοράς), όπου πωλούνται κρασιά εκτός αγοράς και συσκευασμένα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά και αποστολή τους εντός Ελλάδας.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Βιολογική καλλιέργεια  Ναι
Green practices Ναι
Αριθμός ετικετών 7
Ετήσια παραγωγή  200.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο Κτήμα Θεοδωρακάκου δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο για την υποδοχή παιδιών, εκτός από την παροχή χυμού κατά την ξενάγηση.
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.