Αχαιών Οινοποιητική

Κορίνθου 121 – 251 00, Αίγιο, Αχαΐα
26910 28062
www.acheonwinery.gr
katsikostas@yahoo.gr

Με μακρά οικογενειακή παράδοση στην ιστορική αμπελοοινικά περιοχή του Αιγίου (από το 1946), η οικογένεια Κατσικώστα έχει περάσει στην 3η γενιά, που αποτελούν τα αδέλφια Λουκάς και Σωσάννα (σπουδές οινολογίας στη Γαλλία). Έτσι, το 2004 δημιουργείται η Αχαιών Οινοποιητική και τα εν λόγω αδέλφια αναλαμβάνουν τα ηνία της οινοποιίας.
Η επιλογή των καλύτερων σταφυλιών Αχαΐας και Αιγιαλείας και δη της ορεινής, ακόμα και από λιγότερο συνηθισμένες ποικιλίες αμπέλου (π.χ. σιδερίτης) και η βέλτιστη εκμετάλλευση τους είναι το όραμα της Αχαιών Οινοποιητική για τα κρασιά της.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί στην Αχαιών Οινοποιητική μπορεί κάποιος να πάει εύκολα, αφού η πρόσβαση εκεί είναι πολύ απλή και να εκμεταλλευτεί τη γειτνίαση με τις παραλίες του Αιγίου. Γιατί, επίσης, στην Αχαιών Οινοποιητική ο επισκέπτης θα βρει τη ζεστή φιλοξενία μιας οικογενειακής επιχείρησης, που φτιάχτηκε και λειτουργεί με μεράκι.
Ωράριο  Το οινοποιείο της Αχαιών Οινοποιητική είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, καθημερινά, 09:00-14:00, κατόπιν συνεννόησης.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  30 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας της Αχαιών Οινοποιητική είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 20 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  Ανάλογα με την περίπτωση.
Wine shop  Η Αχαιών Οινοποιητική διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση περίπου 20-25% στις τιμές αγοράς). Προβλέπεται αποστολή κρασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Αριθμός ετικετών 7
Οίνοι ΠΟΠ  Πάτρας
Ετήσια παραγωγή  35.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στο οινοποιείο της Αχαιών Οινοποιητική δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο για την υποδοχή παιδιών, αλλά προσφέρεται χυμός κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

achaion-01
achaion-03
achaion-04
achaion-05

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.