Κτήμα Νέμειον

Νεμέα – 205 00, Κορινθία
27460 20700
www.nemeionestate.gr
info@nemeionestate.gr

Το Κτήμα Νέμειον δημιουργήθηκε στη Νεμέα από τον οινολόγο και τρίτης γενιάς οινοποιό Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος έχει σημαντική αμπελοοινική δραστηριότητα και στην Αττική. Περιλαμβάνει μικρό μουσείο κρασιού, χώρο πολλαπλών χρήσεων και εφαρμογών, με θέα στον αμπελώνα της Νεμέας και μικρό ξενώνα.
Το Κτήμα Νέμειον διατηρεί αμπελώνες στο Κούτσι (20 στρέμματα), στο Πετρί (35 στρέμματα) και στον Ασπρόκαμπο Νεμέας (60 στρέμματα). Το οινοποιείο του είναι υπερσύγχρονο, ισοβαρικό (το πρώτο στην Ελλάδα) και λιτό και λειτουργεί σε 5 επίπεδα. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος, που ενδεικτικά αναφέρεται πως, παρά την απουσία παραθύρων, φυσικός φωτισμός φθάνει από τα δύο αίθριά του μέχρι και την υπόγεια κάβα.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το Κτήμα Νέμειον είναι από τα λίγα οινοποιεία με υποδομές φιλοξενίας (ξενώνα, με σουίτες για 12-20 άτομα, εστίαση κ.λπ.). Επίσης, γιατί στο Κτήμα Νέμειον η εργονομία, η τεχνολογία και η λειτουργικότητα του οινοποιείου του θα εντυπωσιάσουν τον ενδιαφερόμενο οινόφιλο.
Ωράριο  Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, καθημερινά, 08:00-16:00, αλλά κατόπιν συνεννόησης.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  60 λεπτά της ώρας (150 λεπτά της ώρας με γεύμα).
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική
Κόστος ξενάγησης 5 € ανά άτομο (25 € ανά άτομο με γεύμα).
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στο Κτήμα Νέμειον είναι πλήρως και άψογα εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από 50 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  7 κρασιά, συνοδεία τυριού και μπαγκέτας ψωμιού.
Wine shop  Το Κτήμα Νέμειον διαθέτει ειδικό πωλητήριο κρασιών, (με έκπτωση 10-20% στις τιμές της αγοράς), στο οποίο πουλά και κρασιά εκτός αγοράς, βιβλία και αξεσουάρ κρασιού. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά και αποστολή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
e-Shop  Ναι
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Βιολογική καλλιέργεια  Ναι
Αριθμός ετικετών 4
Ετήσια παραγωγή  60.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Ξενώνας Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.