Κτήμα Λαντίδη

Ξερόκαμπος – 205 00, Νεμέα Κορινθίας
27460 24056
http://lantides.gr
info@lantides.gr

Ο Πανίκος Λαντίδης, ιδρυτής της οινοποιίας Κτήμα Λαντίδη, είναι Κύπριος και σπούδασε αμπελουργία και οινολογία στη Γαλλία (Μονπελιέ και Μπορντό). Οινοποίησε σε Νεμέα, Αττική και Μαντίνεια, εργαζόμενος ως οινολόγος μεγάλης ελληνικής οινοποιίας και εξαργύρωσε τις εμπειρίες του στον τόπο που ονειρευόταν το δικό του αμπελώνα και οινοποιείο, τη Νεμέα.
Το Κτήμα Λαντίδη ξεκίνησε το 1993 και είναι οικογενειακή επιχείρηση, που ενσωμάτωσε πια τη δεύτερη γενιά της οικογενείας. Απέκτησε ιδιόκτητο οινοποιείο το 2000 και ο επίσης ιδιόκτητος αμπελώνας (350 στρέμματα) απλώνεται στον Ασπρόκαμπο Νεμέας (υψόμετρο 650μ.), στη Σκοτείνη (υψόμετρο 650μ.), για ερυθρές και λευκές ποικιλίες αντίστοιχα (γηγενείς και διεθνείς) και στο Κούτσι Νεμέας (υψόμετρο 700μ.).

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί το νεοκλασικού στυλ οινοποιείο στο Κτήμα Λαντίδη είναι μοναδικής αισθητικής για τη Νεμέα και έχει αυτόνομες υποδομές φιλοξενίας και εστίασης για έως και 20 άτομα. Επίσης, γιατί η νέα, δεύτερη γενιά στο Κτήμα Λαντίδη, ακολουθεί μεν την παράδοση του ιδρυτή και ενεργού οινοποιού-πατέρα της οικογενειακής αυτής οινοποιίας, αλλά έχει περάσει σε αυτήν ένα εντελώς φρέσκο χαρακτήρα, που κάνει το Κτήμα Λαντίδη ακόμα πιο ελκυστικό.
Ωράριο  Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, καθημερινά 10:00-18:00.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  40 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Ρωσική.
Κόστος ξενάγησης 5-20 €, κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα με τις παροχές.
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας της Κτήμα Λαντίδη είναι πλήρως και άψογα εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 20 άτομα. 
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  3 – 11 
Wine shop  Στο Κτήμα Λαντίδη μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε κρασιά.
Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά και αποστολή τους, σε συνεργασία με τοπική κάβα.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Αριθμός ετικετών 11 
Οίνοι ΠΟΠ  Νεμέα 
Ετήσια παραγωγή  300.000 φιάλες 
Πάρκινγκ  Ναι 
Υποδοχή παιδιών  Στο οινοποιείο της Κτήμα Λαντίδη δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο για την υποδοχή παιδιών, αλλά παρέχεται χυμός κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Ξενώνας  Ναι 
Πρόσβαση ΑμΕΑ  Ναι 
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.