Γαία Οινοποιητική

Κούτσι Νεμέας – 205 00, Κορινθία
27460 22057
https://gaiawines.gr
info@gaiawines.gr

Η Γαία Οινοποιητική, στη Νεμέα (Κούτσι), είναι τέκνο δύο γεωπόνων (Γιάννης Παρασκευόπουλος, Λέων Καράτσαλος), ενώ ό πρώτος εξ αυτών είναι διδάκτωρ οινολογίας και καθηγητής οινολογίας. Με άλλα λόγια, δύο γεωπόνοι αποκλείεται να μην δίνουν έμφαση στο αμπέλι και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Έτσι, οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και η ενδεδειγμένη καλλιέργεια είναι κανόνας για την Γαία. Το οινοποιείο λοιπόν αυτό έχει δώσει εμβληματικά κρασιά στην ελληνική αγορά, όπως έχει συμβεί και με το άλλο οινοποιείο της εταιρείας, στη Σαντορίνη.
Η Γαία Οινοποιητική ιδρύθηκε άλλωστε το 1997, στην καρδιά του ημιορεινού αμπελώνα, με σκοπό τη σε βάθος διερεύνηση ελληνικών ποικιλιών αμπέλου έως τα όριά τους, με γνώση και σωστή χρήση τεχνολογίας αιχμής.

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί η Γαία είναι ένα οινοποιείο πραγματικά πνιγμένο στα αμπέλια, με πανοραμική θέα στον κάμπο της Νεμέας και στην κοιλάδα του ποταμού Ασωπού. Είναι ένα λιτό οινοποιείο, που ακόμα και αν δεν εστιάζει τόσο στην επισκεψιμότητα, είναι ταγμένο στην παραγωγή κρασιού. Προσφέρει έτσι μια πιο αδρή πραγματικότητα ενός χώρου οινοποίησης του όγκου του. Ο εξοπλισμός του, τεχνολογίας αιχμής, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα από τις πρώτες δρύινες ανοιχτές δεξαμενές οινοποίησης που ήρθαν στην Ελλάδα, που από μόνες τους αποτελούν αξιοθέατο της σύγχρονης ελληνικής οινοποίησης. Γιατί στην Γαία παράγεται και ένα εξαιρετικό ξύδι, που κάθε επισκέπτης πρέπει να τιμήσει.
Ωράριο  Η Γαία είναι ανοιχτή για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, 10:00-17:00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  45 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης 10 € ανά άτομο για 4 κρασιά και 18 € ανά άτομο για 8 κρασιά. Περισσότερες λεπτομέρειες…
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στην Γαία είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 11-20 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  4 ή 8, συνοδεία κάποιου τοπικού εδέσματος.
Wine shop  Στην Γαία δεν υπάρχει ειδικός χώρος πώλησης κρασιών. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες.
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Ναι
Αριθμός ετικετών 18 & 1 Παλαιωμένο ξίδι (6 κωδικοί εξ αυτών διαθέσιμοι σε MAGNUM)
Οίνοι ΠΟΠ  Νεμέα
Ετήσια παραγωγή  300.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Υποδοχή παιδιών  Στην Γαία προβλέπεται κέρασμα για παιδιά μόνο εφόσον ζητηθεί, αλλά δεν υπάρχει ειδικός χώρος απασχόλησής τους κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.