Αμπελώνες Ζαχαριά

2ο χλμ. Επαρχ. Οδού Νεμέας-Πετρίου – 205 00, Νεμέα, Κορινθία
27460 22667
www.zacharias.com.gr
info@zacharias.com.gr

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά εισήλθαν μόλις το 2002 στο παιχνίδι των εμφιαλωμένων οίνων, αλλά η ιστορία αυτής της μεγάλης οινοποιίας είναι μακρά. Το οινοποιείο της, από τα πιο παλιά και ιστορικά της Νεμέας, λειτουργεί από το 1960. Ο οινοποιός Ηλίας Ζαχαριάς είναι γεωπόνος και από το 1973 έβαλε την οικογενειακή οινοποιία σε πιο σύγχρονες βάσεις.
Οι Αμπελώνες Ζαχαριά ξεπερνούν τα 400 στρέμματα, κυρίως σε πλαγιές, γύρω από το χωριό Λεόντιο και καλλιεργούνται με ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης (ένα μέρος τους δε βιολογικά, για σειρά βιολογικών οίνων). Εξ άλλου, ο σεβασμός στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, στην ποιότητα των κρασιών και στις τιμές τους βρίσκονται στις αρχές της οικογένειας (η δεύτερη γενιά της οποίας συμβάλει πλέον ενεργά στην οινοποιία).

Γιατί αξίζει να το επισκεφθείτε Γιατί οι Αμπελώνες Ζαχαριά διαθέτουν ένα από τα πιο πρωτότυπα μέρη για γευστική δοκιμή, σε χώρο που δημιουργείται πάνω από παραδοσιακές τσιμεντένιες δεξαμενές. Χρησιμοποιούνταν παλιά για οινοποίηση και από μόνες τους αποτελούν οινικό αξιοθέατο. Γιατί οι Αμπελώνες Ζαχαριά είναι σαφώς ιστορικοί και συνδυάζουν αισθητικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο και βιομηχανικό.
Ωράριο  Οι αμπελώνες είναι ανοιχτοί για επισκέψεις όλο το χρόνο, καθημερινά, 09:00-16:00.
Ξενάγηση  Σε αμπελώνα, οινοποιείο, κελάρι, χώρο γευσιγνωσίας.
Διάρκεια ξενάγησης  30-60 λεπτά
Γλώσσες ξενάγησης  Ελληνική, Αγγλική
Κόστος ξενάγησης Δωρεάν
Χώρος γευσιγνωσίας  Ο χώρος γευσιγνωσίας στους Αμπελώνες Ζαχαριά είναι πλήρως εξοπλισμένος και μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 20 άτομα.
Αριθμός κρασιών γευσιγνωσίας  Κατά βούληση του επισκέπτη
Wine shop  Οι Αμπελώνες Ζαχαριά διαθέτουν ειδικό πωλητήριο κρασιών (με έκπτωση 20% στις τιμές της αγοράς), στο οποίο πωλούν και κρασιά εκτός αγοράς. Προβλέπονται ειδικές συσκευασίες για τα κρασιά και αποστολή τους εντός Ελλάδας.
e-Shop Ναι
Αποδοχή πιστωτικής κάρτας  Όχι
Βιολογική καλλιέργεια  Ναι
Green practices  Ναι
Αριθμός ετικετών 21
Ετήσια παραγωγή  600.000 φιάλες
Πάρκινγκ  Ναι
Πρόσβαση ΑμΕΑ Ναι
Free WiFi Ναι

Περισσότερα Οινοποιεία

Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
www.achaiasa.gr

© ΕΝ.Ο.Α.Π.